Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Stworzyliście coś ciekawego? To jest właściwe miejsce aby zaprezentować Wasz projekt :)
KrzePikPL
Posty: 12
Rejestracja: 30 stycznia 2018, 15:47 - wt
Lokalizacja: Rypin
Drukarka 3D: Printo H2A8 (nazwa zmieniona)
Kontakt:

#11 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: KrzePikPL » 11 kwietnia 2018, 21:32 - śr

A opisy do zdjec ? :P :lol:
a to nie widać co jest na zdjęciach :D

KrzePikPL
Posty: 12
Rejestracja: 30 stycznia 2018, 15:47 - wt
Lokalizacja: Rypin
Drukarka 3D: Printo H2A8 (nazwa zmieniona)
Kontakt:

#12 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: KrzePikPL » 12 kwietnia 2018, 21:18 - czw

kolejna zdjęcia z prac nad ulepszaniem :D Tym razem stojak na USB, kard SD i micro SD. Warstwa 0,13
20180411_204417.jpg
20180411_204417.jpg (3.66 MiB) Przejrzano 593 razy
20180411_204409.jpg
20180411_204409.jpg (3.81 MiB) Przejrzano 593 razy
20180411_204402.jpg
20180411_204402.jpg (2.77 MiB) Przejrzano 593 razy
20180411_204345.jpg
20180411_204345.jpg (2.86 MiB) Przejrzano 593 razy

KrzePikPL
Posty: 12
Rejestracja: 30 stycznia 2018, 15:47 - wt
Lokalizacja: Rypin
Drukarka 3D: Printo H2A8 (nazwa zmieniona)
Kontakt:

#13 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: KrzePikPL » 09 sierpnia 2018, 19:22 - czw

Projekt zakończony sukcesem zmienione rzeczy to płytka sterująca na MKS gen L w planach dodać sterowniki TMC2130 lub lepsze sama drukarka ładnie drukuje ale aktualnie zakańczał dlatego że sporo na to już wydałem a nigdzie nie mogę znaleść firmy która pomoże z elektroniką. Dziękuję firmie Igusy za łożyska ślizgowe oraz prowadnice do testów. Jeżeli istnieją możliwości lub firmy to chętnie przyjmę pomoc. Chętnie bym chciał wyprodukować własną konstrukcję raczej na konstfukcji core XY ale troche innaczej

Awatar użytkownika
cyberduck
Posty: 128
Rejestracja: 02 kwietnia 2018, 21:21 - pn
Lokalizacja: Pabianice
Drukarka 3D: Tronxy X5S z BtTouch , Plyta MKS Base v1.3 z dotykowym wyswietlaczem
Kontakt:

#14 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: cyberduck » 10 sierpnia 2018, 17:54 - pt

No musze powiedziec ze calkiem ladny wydruk.
Corexy czyli tronxy czy cos innego z tej firmy ?

KrzePikPL
Posty: 12
Rejestracja: 30 stycznia 2018, 15:47 - wt
Lokalizacja: Rypin
Drukarka 3D: Printo H2A8 (nazwa zmieniona)
Kontakt:

#15 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: KrzePikPL » 01 września 2018, 22:43 - sob

Ja wzorowałem się na konstrukcji printo h2 ale na ten czas zauważyłem problem a mianowicie silniki od anet a8 są raczej do wolnych druków bo na coreXY po prostu brakuje im mocy aby utrzymać druk bez przeskoku

Awatar użytkownika
cyberduck
Posty: 128
Rejestracja: 02 kwietnia 2018, 21:21 - pn
Lokalizacja: Pabianice
Drukarka 3D: Tronxy X5S z BtTouch , Plyta MKS Base v1.3 z dotykowym wyswietlaczem
Kontakt:

#16 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: cyberduck » 02 września 2018, 13:23 - ndz

Nie wiem jakich silnikow uzywasz ale w corexy sa zwykle 42 mm nema 17 i daja rade nawet na duzych predkosciach.
Predkosci , ktore proponuje Tomasz wprowadzone do slicer'a zwykle podczas druku w niktorych fragmentach przyspieszam do
200 % i tez jest ok . Powyzej jeszcze nie probowalem.

KrzePikPL
Posty: 12
Rejestracja: 30 stycznia 2018, 15:47 - wt
Lokalizacja: Rypin
Drukarka 3D: Printo H2A8 (nazwa zmieniona)
Kontakt:

#17 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: KrzePikPL » 03 września 2018, 02:35 - pn

zgodzę się z tobą ale spotkałem się z tym że przy ruchu jałowym 120 gdzieś zgubi krok przy 100% prędkości obstawiam silniki bo ponad pół roku eksploatowane na Anet A8 a teraz całość elektroniki przełożyłem do tej właśnie konstrukcji i coś nie wyrabia

Awatar użytkownika
cyberduck
Posty: 128
Rejestracja: 02 kwietnia 2018, 21:21 - pn
Lokalizacja: Pabianice
Drukarka 3D: Tronxy X5S z BtTouch , Plyta MKS Base v1.3 z dotykowym wyswietlaczem
Kontakt:

#18 Re: Przebudowa Anet A8 na Printo H2

Postautor: cyberduck » 03 września 2018, 20:59 - pn

Ruch jalowy mam ustawiony na 130 i nie gubi krokow nawet przy 200 % predkosci.
Ale zmienilem polowe gory drukarki. Wczesniej nie probowalem wiec nie wiem.
Dla mnie osobiscie to juz bylo nieporozumienie, ze ktos wymyslil ze zabki w pasku przylegaja do gladkiego lozyska.
Przy takim podejsciu na bank cos musialo skakac wiec wymienilem lozyska i zalozylem tam gdzie pasek dolega
zabkami do lozyska kolka zebate do ktorych wpasowalem lozyska. Zalozylem tuleki aluminiowe robione na wymiar
zamiast teflonowych. Dorobilem mocowania ktore trzmaja lozyska z gory i dolu a nie tylko z dolu.
W kazdym razie wlozylem duzo pracy, ale caly mechanizm dziala dokladniej i lzej.
Przyzeklem sobie, ze zrobie z tej drukarki super drukarke i do tego daze.
Co prawda prace prowadze nie w kolejnosci jakiej powinienem bo to jest moja pierwsza drukarka
i zauwazam niedoskonalosci w miate jej uzytkowania, ale jestem juz coraz blizej konca.
Tak przynajmniej mi sie zdaje. Podchodze do niej bardzo rygorystycznie.

Sprawdz w ktorym miejscu jest opor i wyeliminuj to.

Edit ::..
Jeszcze przyszlo mi do glowy ... sprawdz napiecie referencyjne dla silnikow krokowych ustawione w stepstikach.
Byc moze jest nieprawidlowo ustawione i jest zamaly prad zeby wysterowac silnikami co prowadzi do ich oslabienia.


Wróć do „Wasze projekty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron