Repetier-Host nie gada z Anet A8 Help

Masz problem z drukarką? Zadaj pytanie w tym dziale.
romek123
Posty: 2
Rejestracja: 14 lutego 2019, 00:03 - czw
Drukarka 3D: Anet A8

#1 Repetier-Host nie gada z Anet A8 Help

Postautor: romek123 » 05 marca 2019, 14:41 - wt

Witam już drugi dzień próbuje kalibrować ekstruder w Anet A8 ale nie działa mi
Repetier-Host V2.1.3
Pokazuje że jest połączony ale nie działa sterowanie ręczne ani wykres temperatur
w Anecie mam Marlin 1.1.8 może ktoś pomoże bo już nie wiem jak to ugryźć
Załączniki
Zrzut ekranu (3).png
Zrzut ekranu (3).png (189.22 KiB) Przejrzano 136 razy
Zrzut ekranu (2).png
Zrzut ekranu (2).png (169.06 KiB) Przejrzano 136 razy

Awatar użytkownika
cyberduck
Posty: 184
Rejestracja: 02 kwietnia 2018, 21:21 - pn
Lokalizacja: Pabianice
Drukarka 3D: Tronxy X5S z BtTouch , Plyta MKS Base v1.3 z dotykowym wyswietlaczem
Kontakt:

#2 Re: Repetier-Host nie gada z Anet A8 Help

Postautor: cyberduck » 05 marca 2019, 17:51 - wt

Dawno z repetiera nic nie ustawialem ani sterowalem, ale wiem ze mialem problem z dlugoscia kabelka :)
Zobacz jaka predkosc transmisji w konfigu anety Masz ustawiona . W repetier musi byc tak samo.
W zasadzie pozostale ustawienia nie nalezy ruszac. Widze ze chyba Ci sie laczy repetier z Marlinem ... ?

romek123
Posty: 2
Rejestracja: 14 lutego 2019, 00:03 - czw
Drukarka 3D: Anet A8

#3 Re: Repetier-Host nie gada z Anet A8 Help

Postautor: romek123 » 05 marca 2019, 23:00 - wt

Prędkości mam takie same 115200 to już sprawdzałem 100 razy.
może mi podpowiedz jakim innym programem wysunąć filament z ekstrudera
na żądaną długość bo chciałem skalibrować ekstruder i było to robione Repetier-Hostem

Awatar użytkownika
cyberduck
Posty: 184
Rejestracja: 02 kwietnia 2018, 21:21 - pn
Lokalizacja: Pabianice
Drukarka 3D: Tronxy X5S z BtTouch , Plyta MKS Base v1.3 z dotykowym wyswietlaczem
Kontakt:

#4 Re: Repetier-Host nie gada z Anet A8 Help

Postautor: cyberduck » 06 marca 2019, 20:08 - śr

Mozesz to zrobic nawet z dowolnego terminala. Ja mam na komputerze zainstalowany linux.
Jesli Masz raspberry to mozesz sobie zrobic to z raspberry. Zaloguj sie do rapsberry i z terminala wpisz :
echo -n "komenda" > /dev/ttyAMA0
np
echo -n "G1 E-10" > /dev/ttyAMA0
U mnie akurat malina sobie podpisuje jako USB interface o nazwie ttyAMA0 .
Pod linuxem mozna tak samo. Trzeba tylko sobie wylistowac interface pod ktore jest podlaczona drukarka.
Pod Win mozesz sobie zainstalowac jakis terminal.

A probowales przeinstalowac Repetiera albo moze sterowniki ??


Wróć do „Dział techniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron