Repetier Host wiesza się

Awatar użytkownika
tomasz.mazur
Posty: 3
Rejestracja: 26 listopada 2017, 14:20 - ndz

#1 Repetier Host wiesza się

Postautor: tomasz.mazur » 12 stycznia 2018, 11:54 - pt

Witam,
mam problem z Repetier Host. Program bez podłączonej drukarki pracuje poprawnie, ale gdy tylko podłącze drukarkę program się wiesza i nic nie mogę zrobić. Drukarka to Anet A8 firmware to Repetier od GMZ, system win 10. Porty poustawiane (COM 3 i prędkość transmisji 115200).
Proszę o jakieś sugestie

Pozdrawiam
Tomek

Tomu

#2 Re: Repetier Host wiesza się

Postautor: Tomu » 18 stycznia 2018, 12:56 - czw

Zazwyczaj tak sie dzieje kiedy zle jest wybrany protokol ustaw Auto lub Repetier

Awatar użytkownika
tomasz.mazur
Posty: 3
Rejestracja: 26 listopada 2017, 14:20 - ndz

#3 Re: Repetier Host wiesza się

Postautor: tomasz.mazur » 20 stycznia 2018, 11:37 - sob

Witam,
testowałem na Auto i Repetier, przeinstalowałem program, doinstalowałem sterowniki portu COM. nic to nie daje po kliknięciu połącz program sie łączy i przestaje odpowiadać po chwili dostaję komunikat "program przestał działać - zamknij program" i tak w kółko :)

Awatar użytkownika
marcin.mkj
Posty: 3
Rejestracja: 21 stycznia 2018, 09:51 - ndz

#4 Re: Repetier Host wiesza się

Postautor: marcin.mkj » 21 stycznia 2018, 10:00 - ndz

Witam,
Zobacz czy działa bez karty SD w slocie. Ja mam ten sam problem.

Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
tomasz.mazur
Posty: 3
Rejestracja: 26 listopada 2017, 14:20 - ndz

#5 Re: Repetier Host wiesza się

Postautor: tomasz.mazur » 21 stycznia 2018, 12:37 - ndz

Witam,
wypróbowałem i bez karty działa normalnie, ale ciekawi mnie czemu z kartą nie chce współpracować. Ma ktoś jakiś pomysł?

Tomek

Awatar użytkownika
tomasz.matuszewski
Posty: 57
Rejestracja: 23 stycznia 2018, 16:56 - wt

#6 Re: Repetier Host wiesza się

Postautor: tomasz.matuszewski » 25 stycznia 2018, 09:31 - czw

Juz tlumacze: Na karcie masz pliki, ktorych Repetier nie moze odczytac ( a robi odczyt podczas podlaczania ) jesli beda tam pliki .pdf to beda sie cuda - wianki dzialy. Na karcie od drukarki powinny byc wylacznie pliki stl i gcode .


Wróć do „Repetier Host”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość